Finn din kompetanse – bruk den til å skape engasjement til det du virkelig brenner for

Intervju med Anastasiia Korniienko

Finn din kompetanse – bruk den til å skape engasjement til det du virkelig brenner for.

Jeg møter Anastasiia på en kafe i Drammen for å høre hennes gründerhistorie. Anastasiia er opprinnelig fra Bakhmut, Øst-Ukraina og utdannet jurist. Etter hvert ønsket hun å arbeide mer kreativt og frem til 2022 arbeidet hun som prosjektleder i et digitalbyrå med ansvar for mange ansatte. Hun var ansvarlig for ulike eventer som skulle arrangeres og solgte i tillegg smykker på Instagram.  Så angrep Russland, krigen var et faktum og Anastasiia måtte flykte. Hun kom til Norge sammen med sin tante og etter hvert kom også hennes foreldre og bror.

Her fikk hun norskopplæring og et mentorprogram hos prosjektet «Internasjonale Drammen». Dette gjorde at hun kom i kontakt med ulike bedrifter for å få språkopplæring og pr i dag arbeider hun som barista på kafeen Dario’s. Hennes mentor ledet Anastasiia til å begynne å jobbe med markedsføring i Drammen.

Hun har startet sitt eget firma og er åpen for oppdrag fra bedrifter som ønsker bistand til å lage innhold, en strategi for markedsføring, kampanjer etc. Nå er hun ansvarlig for sosiale medier for Dario’s og restaurantThat’s Amore. «Jeg er glad for at jeg kan gjøre sosiale medier for prosjektene mine bedre og se hvordan de vokser» sier Anastasiia.

Jeg kan nevne at hun i tillegg til å lære norsk også går på engelsk kurs. Dette er ei dame som hele tiden ønsker å lære noe nytt.


Gründerboost:
Anastasiia har hatt mange samtaler med Lisbeth Torkildsen hos Gründerboost. «For meg som kom hit uten nettverk og trengte mye informasjon om hvordan ting fungerer i Norge, har det vært utrolig verdifullt. Hos Gründerboost har jeg fått det nettverket jeg trenger mht oppstart av bedriften min» sier hun. Anastasiia har deltatt på ulike arrangementer, bl.annet  Gründercafe, gründerverksted i økonomi, pitch og LinkedIn. Hun har også deltatt på frokostmøte i regi av Drammen Works. «Det er så fint å ha en møteplass hvor jeg kan få inspirasjon fra andre, få støtte og gode tips/råd» forteller hun.


Hvorfor gründer:
Anastasiia er en kreativ sjel. I tillegg til at hun «brenner» for dette ønsker hun frihet til å kunne bestemme selv hvilke prosjekter hun ønsker å arbeide med.

«Når jeg har prosjekter for ulike bedrifter lærer jeg også mer»forteller hun.

Hun ønsker å utdanne seg innen markedsføringsfaget og få mer kompetanse om det Norske markedet.


Mine beste tips til andre gründere:
Om du står litt fast – lær deg noe nytt.  Kanskje du får nye ideer som gir deg en ny retning.  Sport er det beste som hjelper deg med å ta en pause og finne ro 🙂

Processed with VSCO with e2 preset

Du kan lese mer om Anastasiia her:

Instagram: https://www.instagram.com/anastasia.korniienko/

https://www.instagram.com/sostrenes.hus/ portfolio

Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100034328141361

LinkedIn https://www.linkedin.com/in/anastasiia-korniienko-6b92102b1/


Gründerboost
er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møter mange andre med ønske om egen virksomhet.

Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker.  Det er også disse kommunene som finansierer tjenesten.

12.04.24
Tekst: Trine Jansen
www.trinejansen.no

Kopirett © 2024 | Gründerboost