Anna NovaLova fra hobbyfotograf til gründer

Anna NovaLova fra hobbyfotograf til gründer. På vei mot drømmen med 4 barn.

Anna har alltid hatt interesse for film og foto. Hun kom til Norge i 2010, er gift og bor på Konnerud med mann og fire barn. Hun startet med et lite fotostudio i kjelleren i boligen med barne- og familiefotografering. Målet har hele tiden vært å ha et stort studio i Drammen. Hun ser for seg et slags fellesskap av fotografer, kunstnere og filmfolk som har behov for et studio. Et sted hvor film/foto/ kunst kan samles til workshops etc. Her vil man kunne kjøpe medlemskap eller drop in avtaler. Dette er drømmen og den holder hun fast i. Hun har også erfart at veien mot målet kan være utfordrende, at det kan være smart innimellom og stoppe opp, se seg rundt før hun går videre.

Jeg er en fotograf med 7 års erfaring og mine bilder forteller mer om min kunnskap enn jeg kan fortelle selv

Anna har hele tiden som selvstendig næringsdrivende vært aktiv for å danne seg nettverk. Hun har deltatt i mange kurs og arrangementer i regi av Næringsforeningen i Drammen og Gründerboost. Hun var også frivillig fotograf på Business Forum i Oslo. Ved å være til stede på alle disse ulike arrangementer har hun kommet i kontakt med mennesker som bidrar positivt på hennes vei videre. Hun er bevisst på å bruke alle de muligheter hun har.

Gründerboost: Anna var deltaker på Start Up konkurransen i 2019 for å pitche sin ide. Gjennom årene som har gått og ved deltakelse på ulike arrangementer har hun både styrket sine språkkunnskaper og fått mer selvtillit. Hun stoler mer på seg selv og sitt prosjekt nå.

Hvorfor gründer: Styre tiden selv. Det er viktig med tanke på at hun har 4 barn, å kunne tilpasse arbeidsdagen. Liker å ha ulike oppdrag og møte ulike mennesker. Viktig å være en del av et nettverk av gründere som har likt tankesett som henne. Bruker mye tid på å oppsøke miljøer for å lære og knytte kontakter, danne nettverk.

Mine beste tips til andre gründere:

  • Være tålmodig, ting tar tid
  • Du må handle, ikke bare drømme
  • Det er utenfor komfortsonen utviklingen skjer

Har du en drøm, løp mot drømmen. Klarer du ikke løpe, kan du gå. Klarer du ikke gå, kan du krabbe. Klarer du ikke krabbe, legg deg ned, men du må ligge i retning mot drømmen din. Imens du ligger kan du tilegne deg nyttig informasjon via nettet.


Du kan lese mer om Anna og Konnerud Fotostudio her:

Nettside: https://www.annanovalova.com

Instagram: https://www.instagram.com/annanovalova/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010255741371

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/anna-novalova-440814187/

Gründerboost er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møte mange andre med ønske om egen virksomhet.

Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker.  Det er også disse kommune som finansierer tjenesten.

12.11.22

Tekst: Trine Jansen

www.trinejansen.no

Kopirett © 2024 | Gründerboost