Bård Gjertsen har sin egen Verktøymakerbedrift!

Har du tenkt på hva som er felles for et akebrett, en mobiltelefon eller et yoghurtbeger? De lages alle i en form!

Bårds store lidenskap gjennom mange år har vært industribygging, nærmere bestemt det å dra i gang ting og å få det til å vokse.

Han har et brennende engasjement for å industrialisere nye produkter og få dem fra idé til marked. Med bakgrunn som Sivilingeniør i maskinteknikk og mange års erfaring fra industrieventyret Iplast på Lørenskog og verdens 3. største produsent av plastkompoinenter, Balda|Mikron i Kina, har han han igjen startet sin egen virksomhet.

Jeg tror jeg på den tiden var den eneste nordmann som startet en bedrift i Kina fra bunn uten å ha en eneste kunde. Balda|Mikron vokste til 1 milliard i omsetning i løpet av 4 år.

Deretter gründet Bård ProPlast og etterhvert kjøpte han opp verktøymakerbedriften Stabil Verktøyindustri.

– Fokuset har blitt Stabil. Vi lager former for å produsere ulike produkter i, former for alt fra akebrett til Fjordland-begere.

Formene produseres i gummi, plast, aluminium, stål og papir. I tillegg bidrar Stabil inn i hele prosessen fra produktdesign, analyse av produserbarhet, formproduksjon og organisering av produksjon. De største kundene er store globale selskaper, men også endel gründerbedrifter.


Etableringskurs og nettverk

Bård har deltatt på det aller meste av det Gründerboost har holdt av kurs og workshops.

– Det meste er nyttig, både det man lærer og det kontaktnettet man får med andre gründere med liknende utfordringene. Det å lære seg pitching, er noe man trenger når man skal presentere bedriften for potensielle kunder. Salgstrening, der det å sette seg aktivitetsmål og en plan, er utrolig viktig for å få nok nye kunder. Hvordan annonsere for firma enten på Google eller Facebook. I tillegg er det nyttig å få kunnskap om regnskap og all dokumentasjon som må sendes inn til det offentlige.

«Gründerboost er en fantastisk fin ordning som jeg anbefaler alle etablerere å dra nytte av!»

Tips til andre gründere:

–  Det å etablere noe kan være tidkrevende og det er viktig å komme seg litt bort fra hverdagen innimellom så man får de daglige små problemene i et litt annet perspektiv og kan få overblikket og tenke litt større linjer isteden. Jeg har blant annet opplevd en lang periode med et spesielt marked. Mange har fått store ekstrakostnader, samtidig som markedet har blitt satt på pause. Jeg tror det er en forutsetning at man har et sterkt ønske om å holde på med det man holder på med, for å komme igjennom en slik periode.


Her kan du lese mer om virksomhetene til Bård:

Stabil Verkstøyindustri: www.stabilverktoy.no

20.12.2021

Kopirett © 2022 | Gründerboost