En Globetrotter som bobler over av ideer!

Møt Inga Maria Beddari i Inkka Studio

Du har kanskje sett ei dama padlende nedover Drammenselva på vei til jobb på et SUP brett? Eller kanskje du har sett henne undervise Yoga langs elvebredden mens deltakerne gjør øvelsene på vannet? Da er det mest sannsynlig Inga Maria Beddari du har observert.

Inga Maria er ei frilufts jente opprinnelig fra Pasvik, en real Globetrotter med base i Drammen.

Hun er pioneer innen SUPyoga i Norge, og har siden 2014 rigget flytende yogastudio på vann på oppblåsbare PVC brett. Hun har tre studio virksomheter bak seg og har viet de siste ti årene sine til trening, eventyr og studier innen yogaterapi, yogamedisin, holistisk helse og nå fysioterapi.

SUP brett: Brettpadling (engelsk: stand-up paddle boarding, SUP) er en type surfing hvor surferen padler stående. Det brukes da et ståpadlebrett, som er en type surfebrett med nok volum til at man kan stå og padle på det uten hjelp fra bølger.

Inga Maria har alltid arbeidet, har et rikt indre liv og bobler over av ideer. For 15 år siden arbeidet hun som fotograf med egen bedrift. Etter hvert måtte hun av ulike årsaker reorganisere hverdagen og startet med Yoga som et middel mot stress. I 2009 valgte hun å satse 100 % på dette.

Hun er seniorlærer i yoga med over 10 års erfaring og svartbelte i privat-timer og har nå startet opp sitt nye senter «Inkka Studio» i Drammen hvor hun er daglig leder og head teacher. Studioet tilbyr bl.annet gruppetimer innen yoga, meditasjon, behandling og movement. I tillegg tilbys en 200 timers yogautdannelse hvor målet er å lære bort dybdekunnskap til kommende yogalærere, der deltakerne kun må gjennom søknadsprosess. Studioet tilbyr også kortere kurs/workshops som er åpent for alle.

For Inga har det vært en lang prosess til der hun er i dag. Mye har vært klart siden 2015 – 2016, men som hun selv sier «Jeg har trengt å lage grunnmuren til bedriften. Utdanningsforløpet jeg tilbyr er for å bygge folk og nå kjenner jeg at jeg er i mitt ess»

Inga tilbyr ulike arrangementer på SUP brett som er veldig populært i sommersesongen. Kundene her er bedrifter som ønsker teambuilding, utdrikningslag som vil ha det gøy, sommeravslutninger eller arrangører av ulike festivaler etc.

Gründerboost: Inga har hatt kontakt med Lisbeth Torkildsen i Gründerboost for å få hjelp til å sortere en del tanker og ideer. I et kreativt hode er det noen ganger vanskelig å vite hvor jeg skal begynne, hva skal jeg satse på først etc. Da var det godt å møte Lisbeth som våget å pirke i grunnfundamentet, stille de gode spørsmålene uten å være involvert personlig. Det er godt å få et annet perspektiv på saken enn det jeg får blant mine nære. Ser at jeg trengte selvtilliten til å tørre å spørre om råd for å få objektive svar.

Inga var også deltaker på DNB NXT (Pitchekonkurranse) Dette var en nyttig erfaring, sier hun. Vet at produktet jeg selger er et resultat av meg. Likevel var det vanskelig å skille mellom meg privat og produktet jeg selger. Ved å være med i konkurransen fikk jeg god læring i å kunne skille mellom meg og tjenesten/produktet. Det var intenst og litt skummelt å skulle presentere foran et stort publikum, men det var sunt for meg.

Hvorfor gründer:
Jeg har alltid vært kreativ og laget ting. Jeg er uredd og har en indre driv til å skape. Jeg har gått på «snørra» mange ganger. Om ting ikke går, så lærer jeg i alle fall noe av det. Viktig for meg å være tro mot meg selv. Darma – ha kontakt med noe dyptgående i meg selv.
Mine beste tips til andre gründere:
1) Slutt å drømme – begynne å gjøre handlinger.
2) Test ut og kjør på.
3) Handling fremfor å prate ting i hjel = sucess. Analyser må testes ut.
Alt handler om å gjøre.

Du kan lese mer om Inga Maria og Inkka Yoga her:
https://www.inkka.no
https://www.facebook.com/inkkayoga
https://www.instagram.com/inkkayoga

Gründerboost er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møte mange andre med ønske om egen virksomhet.
Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker. Det er også disse kommune som finansierer tjenesten.

23.5.22

Tekst: Trine Jansen
www.trinejansen.no

Kopirett © 2023 | Gründerboost