En ønskedrøm, fra hobby til jobb!

At Maria er en kvinne med mye energi kommer klart frem når vi møtes til en prat.

Intervju med Maria Justad Halden – Dine Hender AS

Hun ankommer sitt neglestudio i hjertet av Lierbyen, direkte fra to treningstimer på Akropolis Åssiden hvor hun arbeider som instruktør. Dette gjør hun opptil flere ganger i uken, i tillegg til at hun administrerer et hjem med mann, 3 relativt små barn, en katt og en hund.

Allerede som barn fikk hun kallenavnet Maria villmann. Hun var et utforskende barn som ikke likte å sitte stille. Fortsatt liker hun å ha mange «baller i lufta» og være i bevegelse.

Maria har en variert arbeidserfaring bak seg. Som ungdom lærte hun seg tidlig å tjene sine egne penger og som 12 åring fikk hun sin første jobb. Jobbet på akkord hos en bonde med å brette kasser. Fra 15 års alderen fikk hun jobb som ryddepike på Park Hotel i Drammen, deretter ble det utdannelse som kokk og lærlingplass i Bærum. Dette ble også hennes intro til utelivsbransjen i Drammen. Maria har arbeidet på de fleste utesteder i byen, sist som daglig leder på Z Cafe og Bar hvor hun var ansatt frem til 2010.

Interessen for hånd, fot, negler og negledesign har hun hatt i over 20 år. Det startet som en hobby, men med et ønske om å kunne drive med dette på heltid etter hvert. Da hun ble mor til sitt første barn ble det naturlig å bytte arbeidsfelt og hun startet opp Dine Hender AS i Lierbyen i 2013. Her driver hun i tillegg til ordinær behandling av kunder også kursvirksomhet, hvor hun utdanner kommende hånd- og fot terapeuter og negledesignere.

«Det er en enorm glede å kunne se elevene utfolde seg og hjelpe de videre på veien, sier Maria»

I 2018 ble hennes eldste barn rammet av en alvorlig sykdom. Dette førte til at Maria måtte lukke bedriften i 2 år. «Her hadde jeg ikke noe annet valg, men det var likevel en sorg å se at alt jeg hadde bygget opp over år, måtte legges til side» Maria startet opp bedriften igjen midt i Covid-pandemien og måtte bygge alt opp fra grunnen. Når en bedrift må stenge i en periode er det alltid noen kunder som blir borte for godt, de finner nye leverandører av tjenesten. For Maria sin del er de trofaste, lojale kundene med et langt kundeforhold tilbake i Lierbyen. Årsaken er helt klar, Maria er en mester i å skape gode relasjoner til kundene sine. Dette får hun betalt for nå. For når kunden setter seg i stolen foran Maria for å få stelt sine hender eller føtter, har hun allerede dannet seg et bilde av hvilken tilstand kunden er i.

«For meg er det viktig at alle kunder føler seg sett og verdsatt når de er her, sier Maria»

De skal føle seg unike, at jeg bl.annet husker hva de heter, kanskje litt om hva kunden har fortalt forrige gang de var der og samtidig være trygge på at jeg er profesjonell. Erfaringen fra utelivsbransjen og arbeid innen psykiatri har gitt henne god erfaring i å «lese» mennesker og møte de der de er.

Gründerboost:
Allerede før oppstart av bedriften var Maria i kontakt med Gründerboost. Hun hadde et ønske om å starte opp, var usikker, og syntes det var skummelt. I regi av Gründerboost var hun med på kurs i budsjettering og regnskap samt oppstartskurs. Dette ga henne den nødvendige tryggheten til å starte opp. I ettertid har hun benyttet seg av bl.annet Gründerverksted i foto med Anngunn Flatebø Dårflot. Hun har også vært knyttet opp mot Lierlabben som er et gründernettverk i Lier. Det er synd at mange gründere ikke vet om tilbudet til Gründerboost. De fleste sitter i sin egen «boble». Jeg er opptatt av at gründere hjelper gründere, jeg tror vi kommer lengre med å hjelpe hverandre. Viktig å ha et åpent sinn for å få nye ideer til egen bedrift.

Hvorfor gründer:
En kort periode hadde jeg jobb på ordrekontoret i et maskinfirma. Jobbet 8-16 hver dag og det ble for lite utfordringer for meg. Jeg elsker det jeg holder på med i dag og det er en stor glede at min hobby ble til min bedrift. Det å bare jobbe med hender og føtter over tid er utfordrende for skuldre og nakke. At jeg nå har en kombinasjon av egne kunder, kontorarbeid og kurs er bra for helsa mi. Viktig at jeg får delt kunnskapen jeg sitter med til nye designere og kan levere et godt produkt til kundene mine. Det er noe nytt å lære hele tiden, jeg blir aldri utlært og dette trigger meg. Når jeg yter mitt beste til kundene mine får jeg også lojale, fornøyde kunder tilbake. Dette gjør at jeg ikke trenger å jage og mase etter nye kunder. Og det er jo en gave å få lov til å drive med det jeg elsker.

Mine beste tips til andre gründere:
1) Hvis du vil starte opp egen bedrift for å få mere fritid og fleksibilitet – dropp tanken på å bli gründer. For det er lange dager, mye usikkerhet som betyr at du må ha «is i magen» En klar plan og strategi på være på plass.
2) Dersom du har bestemt deg og satt målet – må du gi 100%. Du vil oppleve minst 80 % nei i oppstartsfasen og 20% går kanskje din vei. Det er ikke farlig. Etter hvert vil du se at de 20 % gir deg 100%. Det tar tid å bygge business.
3) Aldri anse deg selv som utlært – du kan alltid bli bedre.

Du kan lese mer om Maria Justad Halden og Dine Hender AS her:
Dine Hender på Instagram: @dine_hender_as
Dine Hender på Facebook: https://www.facebook.com/Dinehender
Dine Hender Nettside: https://dinehender.com/

Gründerboost er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møte mange andre med ønske om egen virksomhet.
Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker. Det er også disse kommune som finansierer tjenesten.

24.3.22

Tekst: Trine Jansen
www.trinejansen.no

Kopirett © 2023 | Gründerboost