Et brennende ønske om å bidra til næringsutviklingen i Drammensområdet

Møt Inger-Lise Gårdsrud i inWaves AS

Fotograf: Nina Djærf

Et brennende ønske om å bidra til næringsutviklingen i Drammensområdet

Inger-Lise er en ekte Drammenspatriot som brenner for ledelse og næringsutvikling. Etter at hun tidligere i år sa opp jobben som leder for Villa Skaar i Vestfossen er hun nå i gang med sitt eget firma inWaves AS.

Inger-Lise bruker mye bilder i sitt lederskap. Det er metaforer som «å stå i stormen, urolig/rolig sjø, skuter, havner og finne retning». Til syvende og sist handler det om å bistå ledere i det oppdraget de står i og få med folka. Levere skreddersydde opplegg for mellomstore og store bedrifter. Gjennom mange år som leder i ulike bedrifter har hun stått i noen stormer selv. Hun ser på seg selv som en ledernerd som liker å utvikle seg selv og sitt lederskap.

I tillegg til en nylig avsluttet bachelor i ledelse på BI har hun studert Gestaltterapi i 2 år. Under denne utdannelsen måtte hun arbeide mye med seg selv. Hvem er jeg i møtet med andre, hvordan skal jeg være i dette møtet og hvordan unngå å bli dratt inn i andres problemer? Hun opplever at dette har gjort henne mer robust, gitt en styrke, blitt god på å «lese mennesker» og være lyttende. Det er viktig å kunne lytte til medarbeiderne og finne ut hva det hele egentlig handler om når de kommer med et problem. Hun er uredd og en tydelig leder. Har fokus på tydelighet, respekt for mennesker samt en inkluderende tilnærming og ser at hun ikke kan bli likt av alle. Verden er i konstant endring, som vann er det i bevegelse hele tiden.

I tillegg til å tilby lederutvikling har Inger-Lise også egen podkast «Bølger i Drammen». Her vil hun invitere inn lokale ledere, gründere og initiativtakere til å fortelle om sine engasjementer. «Det skal være folk som har en lidenskap for det de driver med» sier Inger-Lise. Podkasten er for å gi folk innsikt i alt det spennende som skjer i regionen vår.

Som person er hun både utadvendt og innadvendt. Hagen er blitt hennes «ladestasjon». Et sted som har gitt næring til hennes utvikling. «Å så frø og se det spire er som gründerlivet hvor jeg også sår frø og ser bedriften min spire og gro», sier Inger-Lise.

Gründerboost: Et godt tilbud til gründere. Hadde hørt om tilbudet tidligere via venner. Har fulgt med på hjemmesiden før hun etablerte eget firma. «Gründerboost er lavterskeltilbud som gjør meg stolt, stolt av at det blir satset på gründere i etableringsfasen», sier Inger-Lise. Selv har jeg hatt stort utbytte av å være i trygge arenaer for å spørre om alt jeg lurte på som gründer. Trygge rammer som gir det kompetansepåfyllet du trenger som gründer. Få ideen ut, bygge den opp og gjøre den salgbar.

«Lisbeth Torkildsen er navet i Gründerboost, hun er god på å skape trygge rammer, slik at jeg som gründer får «lave skuldre». Hun er litt sånn moderlig og det er så tydelig at hun heier på alle oss som virkelig vil noe», sier Inger-Lise

Hvorfor gründer: Allerede som et barn på 12 år var Inger-Lise opptatt av å skape. Da lagde hun lokalavisa «Balbergavisa» på Lillehammer som hun solgte på dørene. Som 16 åring startet hun modellbyrå for «vanlige» jenter. Hun har alltid vært skapende. Søkte seg alltid til elevrådet og satt i russestyret. Hennes ønske har hele tiden vært å skape gode dager, bidra til noe fint. I dag er hun uredd, men hun husker at hun i begynnelsen av 20 årene var mer usikker. Nå som hun har avsluttet en Bachelor på BI i ledelse har hun fått et fundament som gjør henne tryggere. Livet lå også til rette nå for å starte for seg selv. Som hun selv sier: jeg er mer robust, blitt mer tykkhudet og vil gjerne få dette til. Er ikke så opptatt av hva andre måtte mene om det jeg gjør. «Jeg kan jo alltids søke en vanlig jobb dersom det blir for skummelt eller ikke går», sier Inger-Lise. Verre er det ikke. Hun opplever også at hun er bedre på utvikling enn drift.

Mine beste tips til andre gründere:
Du må tørre å hoppe, gi slipp på forfengeligheten og frykten for å mislykkes. Det er ikke så farlig. Hva andre mener betyr ikke så mye, du kan alltids gå tilbake til annen jobb. Det er alltid noe læring, om du ikke lykkes får du det på CV, at du har forsøkt. Dette er en styrke. Gjør det du tror på og ikke ta alt personlig.

Fikk et godt råd en gang: Det er så mange som er nysgjerrige på hvordan det går med en nyetablering, spørsmål som hvor mange kunder du har, hvordan økonomien går etc kan oppleves både sårbart og påtrengende. Så i stedet for å slippe alle velmenende mennesker inn i det sårbare, vern om deg selv. Du trenger ikke slippe alle inn i det rommet hvor du «snakker deg selv ned». Si heller: «Det er mye spennende på gang og jeg er alltid åpen for nye prosjekter».

Du kan lese mer om Inger-Lise og inWaves AS: www.inwaves.no, https://www.linkedin.com/in/ileinwaves/, på insta: @inwaves___

Gründerboost er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møte mange andre med ønske om egen virksomhet.
Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker. Det er også disse kommune som finansierer tjenesten.

23.5.22

Tekst: Trine Jansen
www.trinejansen.no

Kopirett © 2023 | Gründerboost