Verdien av å dele kunnskap

Håkon Gaarder-Larsen

Håkon har tidligere jobbet som hotelldirektør i bl.a. Kairo, Ankara og Etiopia. I 2020 startet han opp selskapet Presidion AS hvor målet er å dele den kunnskapen han har opparbeidet gjennom over 30 år i reiselivsbransjen.

Selskapet skal være rådgiver til eiere og drivere av små og store reiselivsbedrifter.

Jeg har deltatt på ulike arrangementer i regi av Gründerboost. Dette er et godt tilbud til gründere. Det var mange spørsmål som dukket opp når jeg startet opp egen bedrift. Hvem skal jeg spørre, hvordan skal jeg komme inn på markedet, hvor kan jeg møte folk som har gjort sine erfaringer som de vil dele?

Gjennom mange år innen bransjen ser jeg et behov for påfyll av kunnskap og kompetanse på bl.a. driftsoptimalisering, konsept- og merkevareutvikling, synlighet og hvordan bedriften din skal skille seg ut i mengden, hvilke verdier har bedriften og hvorfor skal kundene velge å bo på ditt hotell? Det at bedrifter ikke har økonomi til å tilegne seg denne kunnskapen, kan medføre at utviklingen stopper opp og bedriften ikke kommer videre.

Ta presentasjon av hoteller som et eksempel. Mange flotte bilder som legges ut av rom som tilbys, hvordan rommet ser ut, hvordan badet ser ut etc. Men det blir mye likt og sier lite om hvilke opplevelser kunden vil få ved å booke.  Det vi vil hjelpe til med er å synliggjøre hvorfor kunden skal velge akkurat ditt overnattingssted. Hva ønsker du å formidle til mulige potensielle kunder?

I tillegg til å arbeide i ulike prosjekter jobber Håkon i dag med et fremtidig partnerskap med en aktør som også har lang erfaring fra hotellbransjen. Sammen jobber de med et helt nytt konsept for reiselivsbedrifter. Ideen er å gi reiselivsbedrifter påfyll av kunnskap. Kunnskap som vil kunne bidra til bedret omsetning og resultatgrad.

Håkon er hemmelighetsfull og holder kortene tett til brystet, men lover å komme tilbake for å fortelle mer om konseptet når de er klare til det senere i år. Målsetningen er å sikre at bedriften tjener penger, som igjen muliggjør utvikling og vekst og hjelp til å synliggjøre løsninger på bedriftens utfordringer.

Planen er å satse i Norge i første omgang for senere å ta portalen ut til Skandinavia.

Gründerboost:

Viktigheten av å tilhøre et nettverk, få hjelp til å holde fokus og prioritere de viktigste oppgavene først.

Via kontakten med Gründerboost har jeg fått tilgang til ulike ressurser via kurs, deltagelse i DNB NXT (Pitchekonkurranse) samt hatt egen stand på Innsikt 2021, en konferanse for næringslivet i Drammen. Jeg har også blitt knyttet opp mot DNB’s tilbud om Oppstartslos.

Temakoppen hvor vi samles digitalt med et gitt tema er gull.

Hvorfor gründer:

Jeg er glad i utfordringer og trives med å finne løsninger. Trigges av utvikling og liker å være delaktig i beslutningsprosesser. Liker godt å jobbe i team og skape resultater sammen med andre.

Mine beste tips til andre gründere:

  1. Tørre å spørre om hjelp, oppsøke andre som har erfaring.
  2. Lær av dine erfaringer, både de gode og de mindre gode
  3. Tørre å justere kursen underveis i oppstartsfasen uten å slippe målet av synet.

Du kan lese mer om Håkon her:

https://presidion.no/

http://linkedin.com/in/h%C3%A5kon-gaarder-larsen

Gründerboost er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møte mange andre med ønske om egen virksomhet.

Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker.  Det er også disse kommune som finansierer tjenesten.

8.2.22

Tekst: Trine Jansen

www.trinejansen.no

Kopirett © 2022 | Gründerboost