– Ferie med mening

Hege B. Berthelsen

I oktober 2021 vant Hege pitchekonkurransen «Fremtidens vinnere» i regi av DNB NXT med sin pitch om CAMP1.

Hege er ei driftig dame som brenner for at barn og unge skal få aktive og allsidige feriemuligheter – som setter varige spor. Fra tidligere har hun lang erfaring som merkevarebygger, forretningsutvikler og nordisk salgssjef for flere store selskaper. Hun har også gründererfaring, og står bak initiativet til barnemerket Vossatasser, og lanserte MBT vippesko i sportsbransjen. I tillegg har hun drevet klesagentur, samt bygget opp Danmark som en distributør for Kari Traa – de ble størst på skibekledning i verden, i et land uten en skibakke.

Nå jobber hun med sosialt entreprenørskap og er gründer av Barnas Aktivitetslag. En ideell organisasjon som arrangerer camper med aktiviteter for barn i skoleferien, med drypp av kunnskap i hver en aktivitet.
Det hele startet i 2018 da Hege sto uten tilbud til datteren. Barnas skoleferie er som kjent en del lengre enn foreldrenes ferie, og behovet for «pass» melder seg. «Når det ikke er noe tilbud får jeg vel skape noe selv da”, tenkte den driftige damen. Hun kontaktet flere som var i samme situasjon, og laget et opplegg med gjennomtenkt innhold. Det hun ikke hadde forventet, var at 111 barn meldte sin interesse, noe som igjen medførte at hun måtte ansatte både unge og seniorer for å kunne gjennomføre. Dette ble starten på «CAMP1`s Aktive Eventyr», for som Hege selv sier: «CAMP1 er et levende eventyr! CAMP1-modellen fungerer, vi har ventelister, så nå ser vi etter flere som vil øse av sin kunnskap og energi, og åpne nye CAMP1 lokasjoner rundt om i Norge»

Barnas Aktivitetslag tilbyr følgende CAMP1`er på sommeren:
SOMMERcamp1 for 1-3. trinn, fokus på natur, utflukter, lek og bading
FJORDcamp1 for 4-7. trinn, vannsport og vannlek, alt som bobler & spruter
EXTREMcamp1 for 7-10. trinn, extreme grener som klatring og windsurf utfordrer og bygger selvtillit og mestring.
Alle aktivitetene er linket opp mot verdiene:
• Lavterskel
• Allsidighet
• Fysisk aktivitet
• Sunt kosthold
• Miljø
• Kunnskap

Det dryppes verdibasert kunnskap til barna hele tiden. Hege er opptatt av å skape innhold i aktivitetene, skape grobunn for en sunn og aktiv livsstil ved at de oppdager gleden dette gir de. Hun tror at opplevelser du har som liten, er med på å forme dine holdninger og verdier som voksen.

Som sosial entreprenør påtar man seg et samfunnsoppdrag. CAMP1s arbeide gir positive ringvirkninger til folkehelse og miljø. Et titalls ungdommer får også sommerjobb, som gir verdifull arbeidstrening og en referanse med inn i arbeidslivet. Familier som ikke har så god økonomi, får gratisplass gjennom kommunal ordning.
Nytt av året er satsningen «Pay it forward / Gi det videre». Hege forteller entusiastisk, at hvert år fremover vil de gi bort 3 plasser til noen som virkelig trenger det. Som i filmen, skal man kun gjøre en god ting for 3 ukjente mennesker til gjengjeld. Slik får vi med flere, vi sprer glede, og barna lærer gode verdier på veien, win-win-win.

Gründerboost:
Hege har vært med på mange småkurs med spesifikke temaer i regi av Gründerboost. Her har hun oppdatert seg med god hjelp fra de som er eksperter i bransjen. Som f.eks. foto- og facebook-kurs. Hun har også vært aktiv deltaker i digital nettgruppe. Her har hun delt egne utfordringer hun har hatt i bedriften og fått verdifulle tilbakemeldinger fra andre gründere. Det er gull, sier Hege. Det å være gründer byr på en humpete vei mot målet og da er det godt å være en del av et nettverk. Hun roser Lisbeth Torkildsen som er prosjektleder i Gründerboost for å være en fantastisk sparringspartner. Gjennom Gründerboost gis det også mulighet å knytte seg opp mot en mentor, som hun har benyttet.

Hvorfor gründer:
Jeg er nok bare skrudd sammen sånn og kanskje litt arvelig belastet. Har nok en kremmerånd i meg da jeg alltid leter etter nye veier og muligheter. I et stort firma kan det være vanskelig å være den som tenker litt annerledes enn de andre. Gründerskap for meg er å teste ut ideer, tenke nytt og bruke virkemidler i ny kontekst. Jeg brenner for utvikling, både av produkter, mennesker og tjenester. Det å gjøre en forskjell betyr mye for meg. Jeg føler meg ofte som Pippi, når jeg gjør ting jeg ikke har gjort før – og da sier jeg som Harald Rønneberg «Det er begrenset hvor dritt det kan gå»

Mine beste tips til andre gründere:
1. Ha en klar visjon. Hva er unikt med ditt produkt/tjeneste?
2. Være åpen og ydmyk for at veien blir til mens du går, og for at veien blir svingete og lengre enn du tror. Slipp frykten og stol på prosessen.
3. Går du på en smell, reis deg og gå videre. Ikke ta det så alvorlig. ”Alt blir bra”. Husk å nyte veien til målet!

Du kan lese mer om Hege og Camp1 her: https://www.facebook.com/camp1.no

Gründerboost er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møte mange andre med ønske om egen virksomhet.
Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker. Det er også disse kommune som finansierer tjenesten.

8.3.22

Tekst: Trine Jansen
www.trinejansen.no

Kopirett © 2023 | Gründerboost