Hans Olaf Heslien har funnet nye veier, takket være tidligere omveier!

Covid-19 satt alt på pause for Hans Olaf. Hele omsetningen for 2020 ble nullet ut i løpet av uker. Da dro han frem et fag han tidligere hadde lært seg!

Historien bak

Hans Olaf er en av de som ikke klarte å finne ut av hva han skulle bli når han ble stor. Han har gått på handelsskole, jobbet i bokhandel, tatt fagbrev som maskinarbeider, jobbet på hotell som barkeeper, servitør, resepsjonist og 15 år innen reiseliv før han besluttet å starte sin egen virksomhet. Som han selv formulerer det: «det ble litt blanda drops når det kom til utdanning og arbeidsliv». Men dette er noe som han er glad for i dag, for disse omveiene skulle vise seg å være svært nyttige!

«En lunsjgjest på hotellet smakte på vinen jeg serverte og spurte i den forbindelse hva slags utdanning jeg hadde. Jeg svarte som sant var at jeg var utdannet maskinarbeider. Han ble ganske lang i maska. Det sier litt om hvor veien min har gått..»

Etter hotell ble det 15 år hos to turoperatører før han tok skrittet helt ut og startet Din prosjektledelse as, et fullservice eventbyrå og formidler av firmaturer, og skrev samarbeidsavtale med blant annet siste arbeidsgiver Peer Gynt Tours. Da Covid-19 kom, jobbet Hans Olaf jobbet med planlegge store messer, konferanser og events for landsdekkende kjeder, store bedrifter og organisasjoner. Så stoppet alt brått opp. Ingen fikk arrangere noe og fremtiden ble usikker for alt som samlet store menneskegrupper. Nå måtte Hans Olaf tenke nytt og finne en ny vei å gå.

En ny virksomhet så dagens lys!

I jobben som prosjektleder gjør man litt av hvert, og arbeidsdagen består i å se muligheter. Man blir en slags «potet» som ordner og fikser det meste, og dette skulle bli nyttig fremover. Han hadde nemlig også lært seg faget å brekke om bøker og brosjyrer, og «Mellom2permer.no» så dagens lys. I praksis handler dette om å hjelpe forfattere med å sette sammen manus til en bok klar til trykking, eller for publisering på nett. Og det dukket opp spennende oppdrag fra hjembygda Lier!

«Det var med stolthet, ærefrykt og stor takknemmelighet jeg fikk oppdraget med å sette opp boka “Lier under andre verdenskrig”. Hele opplaget ble utsolgt i løpet av 3 uker før jul og nytt opplag er nå i salg.»


Etableringskurs og nettverk

Hans Olaf deltok på etableringskurs da han var i oppstartsfasen, noe som var verdifullt og tidsbesparende og gav nok kunnskap til å stå på egne ben. Videre har han også deltatt på flere kurs og nettverksgrupper i regi av Etablererveiledningen. Selv om det siste året har vært et tungt år for Din prosjektledelse as, har samlingene gitt han ekstra boost og lyst til å fortsette.

«Det siste året har jeg lært å lage egen nettside og frisket opp kunnskap om salg. I vinter ble jeg også med på 2 ulike opplegg hvor gründere møttes på nett. Vi delte erfaringer, våre egne utfordringer, kom med innspill og tips og motiverte hverandre. Dette gav virkelig en boost og kan anbefales på det sterkeste til andre gründere der ute.»


Tips til andre gründere:

«Skulle jeg startet opp for meg selv på nytt så hadde jeg startet sammen med noen. Det å starte helt alene kan gå fint lenge, men det er sårbart. Og det å jobbe med noen som har andre egenskaper enn en selv er det bare fordeler med. Jeg vil anbefale gründere å benytte seg av tilbudet til Etablererveiledningen.»


Her kan du lese mer om virksomhetene til Hans Olaf:

Mellom2permer: https://mellom2permer.no/

Din prosjektledelse as: https://www.dinprosjektledelse.no/


Kopirett © 2021 | Gründerboost