Lever drømmen om å skape eventyr!

Anne Merethe og Ina startet Junite og Sommerskatten

Anne Merethe og Ina er barndomsvennene som alltid har visst at de ville skape noe sammen. Helt fra de var små var de opptatt av å skape noe selv, alt ifra salg av milkshakes til plommer i gata der de vokste opp.

I 2020 startet de opp firmaet Millennial Consulting ANS. De bodde i to land hvor Ina studerte markedsføringsledelse i Sveits, Anne Merete studerte økonomi hjemme i Norge og planen var å drive med konsulenttjenester. Så kom 12.mars og hele verden stengte ned pga Covid 19. Dette gjorde at jentene måtte finne andre muligheter og gikk i tenkeboksen for å finne ut av hvordan de nå kunne bruke sine styrker.

Anne Merethe og Ina har vært venner fra de var 2 år gamle og har alltid vært opptatt av eventyr og historier. Nå ville jentene skape et produkt som ikke fantes fra før. Hva om vi kan skape små eventyr for andre i hverdagen? Da så Junite dagens lys.

Gjennom Junite har Anne Merethe og Ina skapt bl.annet Sommerskatten som ble arrangert for første gang i 2020. Sommerskatten er et BrainRace, hvor deltakerne må gjennom en spennende runde med hjernetvistende oppgaver som virkelig setter historiekunnskap, kreativitet og samarbeidsevnene på prøve. Dette er det nærmeste man kommer å være med på «National Treasure» i Drammen. Spenningen ligger i å utforske lenge glemt historie, skjult rett under nesen vår, gjemt i arkitektur og gjenstander rundt om i byen. Alle hjelpemidler er tillatt, og deltakerne legger ut på en reise fylt med eventyr!

I 2021 var det 700-800 påmeldte som gjennomførte Sommerskatten i Drammen. Tilbakemeldingene fra deltakerne var udelt positive, det var både gøy og lærerikt. Jentene fikk også verdifulle tilbakemeldinger på hvordan de kunne utvikle konseptet for å favne flere deltakere med ulik kompetanse og interesse.

Søndag 12. juni 2022 er det klart for en ny utgave av Sommerskatten. Nytt av året er at man kan delta i to ulike klasser; en som går på tid, og en for de som ønsker en roligere runde. Her deles også premiene ut forskjellig, i den første klassen «in it to WIN» deles premiene ut på tid, mens i klassen «In it to CHILL» trekkes premiene tilfeldig blant alle som har fullført. Totalt deles det ut premier gitt av lokale sponsorer for over 85.000,-.

Nettverket og relasjoner som ble skapt under Sommerskatten 2021 resulterte i et samarbeid med bl.annet Gulskogen shopping senter hvor Junite sto bak Gulskogenskatten for barn.

I dag har Junite 3 tilbud:
*Sommerskatten som er for alle
*Team building
*Skreddersydde pakker for bedrifter.

Anne Merethe og Ina ser for seg at konseptet også kan utvikles til bruk i rekruttering/ansettelsesprosesser hvor det handler om å sette sammen det beste teamet.
Høsten 2022 vil Ina være ferdig med sine studier. Anne Merethe er i gang med å studere master i entreprenørskap og innovasjon, noe som kommer godt med når de nå har bestemt seg for å satse for fullt fra høsten 2022.

Jentene tør å drømme stort, når jeg spør hvor de er om 3 år svarer de:
«Om 3 år har vi minst 5 ansatte og vi tilbyr ulike arrangementer i utlandet»

Gründerboost:
I november 2020 var Anne Merethe, Ina og Junite med i delfinalen i StartUpp 2020 for Drammensregionen. Dette er en pitchekonkurranse hvor gründere får mulighet til å presentere ideen sin for et dommerpanel. De har også deltatt i nettbaserte salgsgrupper, noe som har vært perfekt da Ina p.t bor i Sveits. De har hatt stor nytte av Temakoppen hvor de har kunnet stille konkrete spørsmål på ulike områder som gjelder deres bedrift. Under Næringsforeningens konferanse «Innsikt» i august 2021 hadde Anne Merethe innlegg hvor hun fortalte om deres reise.https://nfdr.no/aktiviteter-aktivitetskalender/tre-grundere-tre-generasjoner-tre-beretninger

De opplever det godt å ha Gründerboost som en sparringspartner og å treffe andre som er i samme situasjon. Ina påpeker også verdien av å gjøre «hjemmeleksen» som de gir seg selv på nettmøtene. Dette gir en progresjon i prosessen og det er godt å være en del av et fellesskap. Et sted hvor du kan ha din egen heiagjeng og få verdifulle tilbakemeldinger.
Høsten 2022 skal Anne Merethe og Ina holde kurs for Gründerboost. På kurset vil de gi opplæring i planverktøyet Trello som kan være utrolig verdifullt for gründere å kjenne til.

Hvorfor gründere:
Vi har et genuint ønske om å oppleve gleden av å skape noe selv. Å leve et liv i berg og dalbane, fylt av spenning og hvor spenningen overgår tryggheten. Det eneste trygge vi vet er at vi ikke kommer til å kjede oss! Det er viktig å ha tro på seg selv og investere i egen kompetanse. Lidenskapen for det vi gjør og det å få jobbe med sin beste venn trumfer alt! Det å kunne glede seg til å gå på jobb gir en enorm lykkefølelse.

Våre beste tips til andre gründere:
1. Finn den riktige partneren for å nå dine mål.
2. Når du har bestemt deg for å satse, tør å hoppe ut i det til tross for usikkerheten i at alt ikke er på plass. Det er sjelden «rett» tidspunkt og det er en styrke å tåle usikkerhet. Lag forpliktelser overfor deg selv og andre.
3. Begrens risiko. En Start Up er i konstant endring, du balanserer hele tiden på grensen til kaos. Finn ut hva du selv trenger for egen utvikling og skaff deg det.
4. Test underveis – ligger det en verdi der fremme som folk er villige til å betale for?
5. Bruk planleggingsverktøy for å formalisere og registrere prosesser i bedriften. Da vil bedriften være bedre rustet for vekst!
6. Innhent tips og råd fra andre som har lykkes med oppstart av tilsvarende bedrifter. «Lytt til erfarne fjellfolk» Ha tro på deg selv!
Du kan lese mer om Anne Merethe, Ina og Junite her: www.junite.no og www.sommerskatten.com

Gründerboost er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møte mange andre med ønske om egen virksomhet.

Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker. Det er også disse kommune som finansierer tjenesten.

17.3.22

Tekst: Trine Jansen
www.trinejansen.no

Kopirett © 2022 | Gründerboost