En Lidenskapelig Gründer i Hjertet av Blockchain Revolusjonen

Intervju med Ivo Garofalo i Viken Blockchain Solutions AS

«Jeg ville ikke hatt det på noen annen måte. Som en smart kontraktsutvikler slår hjertet mitt synkronisert med rytmen til blockchain. Jeg er ikke bare en deltaker, men en skaper i hjertet av en teknologisk revolusjon. Dette er ikke bare min jobb; Det er min lidenskap, liv og religion»

Dette utsagnet kommer fra Ivo Garofalo, 42 år, opprinnelig fra Italia, flyttet til Norge som 6 åring, gift med Lene, har 2 barn og bor på Nøsted i Lier.

At Ivo brenner for blockchain er lett å se når jeg møter han til et intervju for Gründerboost. For meg som ikke er så «teknisk anlagt» ble det en stor utfordring da han skulle forklare hva blockchain og smarte kontrakter er.

Ivo har alltid vært opptatt av teknologi og etter mange år som ansatt i en teknologibedrift som supportansvarlig ønsket han seg noe annet. Han hadde noen år tidligere begynt å interessere seg for Bitcoin, verdens eneste desentraliserte valuta, bygget på blokkjede-teknologi. Han så tidlig at dette var fremtiden, sa opp den faste jobben og startet i 2019 et Enkeltpersonforetak. Han ville være en tidlig tilbyder til teknologien.  Mellom 2019 og 2023 samarbeidet han med diverse internasjonale selskaper, hvor han spesialiserte seg på utvikling av smarte kontrakter for DeFi-plattformer (Desentralisert finans). (se ovenfor)

«Min jobb som utvikler av smarte kontrakter er mer enn bare et yrke; Det er et kall. Det er en mulighet til å være en del av noe større, til å bidra til en teknologi som omformer verden».

En helsejournal
I 2022 kom han i kontakt med Bjørn Tollefsen via Drammen Works. Bjørn ønsket å lære mer om blockchain teknologi og i november 2022 ble de enige om å starte et helse prosjekt sammen i Norge. Prosjektet har som hovedmål: En innbygger – en helsejournal. At all helseinformasjon som finnes om en person blir samlet og eiet av personen. Ikke slik det er i dag hvor mye informasjon er samlet på ulike databaser og det er utfordrende å få tak i all informasjon om deg selv. Her vil pasienten stå i fokus og eierskapet til informasjonen overføres pasienten. At hver og en av oss selv får ansvaret for den informasjonen som er om oss og selv bestemmer hvem som skal ha innsyn i dette. Det ble søkt og tildelt midler gjennom Innovasjon Norge til markedsavklaring.

Ivo tok prosjektet videre og søkte etter partnere. Dette har i dag medført at han er 100% ansatt i helse-teck selskapet Zyberia som ble kåret til Årets Helsegründer under Helseteknologikonferansen 2022 for utviklingen av den personlige helseplattformen og appen HealthB. Her skal Viken Blockchain Solutions stå for utviklingen av blockchain teknologien.

Gründerboost
Han har benyttet seg av 1:1 møter og deltatt på gründerverksted i økonomi. Under «Innsikt 2023 – Byutviklingskonferansen og Næringslivsmessen i Drammen», deltok han på stand sammen med Drammen Works, Gründerboost og 3 andre gründere. Ivo er også en del av Drammen Works og gjennom dette nettverket har han fått et stort nettverk.

Ivo ble også nominert til prisen «Grønn Gründer». Denne gangen ønsket initiativtaker og prisutdeler Drammen Rotary Klubb å hedre gründere som står for innovasjon og nyskapning innenfor helse. Ivo kom helt til finalen som en av de siste tre finalistene.

Hvorfor gründer
Ivo har stor lidenskap for det han holder på med. Han føler et kall for å arbeide som blockchain-utvikler og har stor tro på konseptet med smarte kontrakter, desentraliserte nettverk basert på blokkjede-teknologien. «Det er dette jeg har tro på og det er dette jeg er god på» sier han litt beskjedent. Du kan si jeg fikk 40 års krisa litt tidlig, klarte ikke å se meg selv som pensjonist i den bedriften jeg arbeidet i tidligere. Da var det like greit å slutte og gå «all in» med egen bedrift og gode samarbeidspartnere.

Mine beste tips til andre gründere:

  • Vær nysgjerrig, hold deg åpen for ny læring
  • Finn ut hva du er god på, deleger alt annet
  • Bygg nettverk
  • Ha tålmodighet og vær forberedt på utfordringer og lær av de
  • Dersom du ikke kan leve av det du holder på med – la det bli en hobby


Du kan lese mer om VBS AS her:

Hjemmeside: www.vikenblockchain.com

LinkedIn: www.linkedin.com/company/74774836/

Gründerboost er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møte mange andre med ønske om egen virksomhet.

Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker.  Det er også disse kommune som finansierer tjenesten sammen med Viken fylkeskommune.

18.09.23
Tekst: Trine Jansen
www.trinejansen.no

Kopirett © 2024 | Gründerboost