Jeanette Ruth Sveiven sin skaperkraft ble til slutt for sterk – heldigvis!

I januar 2020 startet Jeanette sin reise som kunstner, rett og slett fordi hun ikke kunne la være!

Jeanettes historie

Jeanette Ruth Sveiven er først og fremst mamma til tre råflotte ungdommer, også er hun «konemor», pedagog og kunstner! Hun bor på det som opprinnelig var en seter for mange år siden, med naturen er rundt seg på alle kanter.

Med naturen tett på har stillhet og nærheten til nettopp naturen blitt viktigere og viktigere for henne, og i dag er dette en stor inspirasjonskilde.

Etter videregående skole var Jeanette litt i villrede hva gjaldt utdanning, men hun fant derimot kjærligheten tidlig og ble mamma til tre på forholdsvis kort tid. Valget falt på å være mest mulig til stede i jentenes barndom, så hun gikk mot strømmen, og var hjemmeværende mamma i flere år. Ettersom årene gikk hadde hun litt småjobber her og der. Men som 34 åring var tiden inne for å investere i en utdanning som kunne ta henne videre i jobbmarkedet. Etter fem år med studier ble hun på papiret adjunkt med tilleggsutdanning, og i litt over to år jobbet hun fulltid som ungdomsskolelærer – før det ble bråstopp.

Kunstnerens nye hverdag!

Det var noe som ikke stemte, og det skulle ta tid før hun begynte å forstå hva. Det er fort gjort å gå på akkord med seg selv fordi man skulle gjøre det «riktige» og «fornuftige» hva gjaldt valg av yrke.

«Engasjementet mitt for utøvende og skapende kunst hadde blitt ignorert i så mange år at jeg visnet som menneske. I januar 2020 startet jeg på en reise som kunstner fordi jeg rett og slett ikke kunne la være. Jeg hadde prøvd å la være i nesten 20 år.»

Når Jeanette bestemte seg for å satse på å leve av skaperkraften for litt over ett år siden, så forstod hun at det ville bli en vei å gå. På denne veien, som fersk kunstgründer, har det vært helt avgjørende for å søke kunnskap og fellesskap for å lære å lede meg selv, både som menneske og som bedrift.

Hos Etablererveiledningen i Drammen er det rom for å lære om begge deler.

Etablererveiledningen

Jeanette tok kontakt med Etablererveiledningen, og har deltatt på det meste av det som har blitt tilbudt av veiledning, verksteder og kurs siden i høst. Hun ble også med på Start Up for å utfordre seg selv i rollen som kunstner.

«Etablererveiledningen i Drammen har hatt og har en vesentlig rolle i min utvikling som selvstendig næringsdrivende. Det var og er fortsatt mye som skal modnes og mange begreper som skal forstås.»

Kursene, menneskene og samtalene bidrar til forståelse av ulike temaer og hvordan sette lærdom ut i praksis.

«Det flotteste med alle kurs og verksteder er alle de fine folka jeg har møtt. Nå forstår jeg virkelig hva det vil si å ha et nettverk! Det har vært så bra. Gruppene har også blitt ledet på en varm og ivaretagende måte som gjør at at folk blir trygge på hverandre.»


Tips fra Jeanette til andre gründere:

«Jeg tenker; har du en ide, drøm eller står ved et veiskille i arbeidslivet og du ikke vet hvor du skal begynne, be om en samtale.

Bare det å ha noen å dele tanker med omkring ideene og sette ord på disse, har en viktig verdi. Dette tar meg videre hver eneste gang, refleksjoner iverksettes og gjør at min utvikling går mye raskere, enn om jeg hadde latt være.

Tilbud som gis hos Etablererveiledningen Drammen er også for etablerte bedrifter som trenger repetisjon, oppdatering og påfyll av ulike temaer som for eksempel regnskap og økonomi, annonsering i sosiale medier osv. Det er gull verdt å delta!

Abonner på nyhetsbrevet til Etablererveiledningen og vær tidlig ute med å melde deg på kurs! Det kommer stadig noe nytt og aktuelt.»


Vil du se hva Jeanette maler og tegner?

Du kan besøke nettsiden: www.jeanetteruthsveiven.no

Etablererveiledningen er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møte mange andre med ønske om egen virksomhet.

Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker.  Det er også disse kommune som finansierer tjenesten.

Les mer her

Tekst: Jannicke Bakke-Olsen
Pixeldust AS – www.pixeldust.no

7.4.2021

Kopirett © 2022 | Gründerboost