Livet blir kjedelig hvis du ikke tør å prøve noe nytt!

Intervju med Line Gevelt Andersen Media.

 «Jeg har alltid hatt en drøm om å starte opp for meg selv, og nå fikk jeg muligheten» forteller Line da vi møter henne for et intervju.  Men la oss ta et lite tilbakeblikk og veien frem til i dag, for dette er ei dame med visjoner, mot og drivkraft. Line er opprinnelig eikerværing, som flyttet til Oslo som 18 åring. Hun har bodd mange steder, blant annet i Finnmark og Canada ( hvor hun for øvrig møtte sin mann). De siste 23 årene har de bodd i Trondheim. I NRK startet hun som lydtekniker i en alder av 20 år. «Jeg har jo hatt hele ungdomstiden i NRK», sier Line med et smil. Gjennom alle sine år i NRK har hun hatt ulike roller og arbeidsoppgaver og hele tiden har det vært lyd og radio. Hun har vært musikkprodusent, programskaper, gruppeleder, redaksjonssjef, programsjef, redaktør med utviklingsansvar for mange av NRKs podkaster, samt flere av NRKs radiokanaler,blant annet P1 og P2 og P1+.

«Jeg er en oppstarter» sier Line.  Jeg liker å starte opp ulike konsepter, dette har vært min motivasjon underveis i karrieren. Bringe den kompetansen og erfaringen jeg har inn i noe nytt.  Jeg har spesiell interesse for, og mye erfaring med, å skape nye programkonsept for radio og podkast.

I overgangen 2022/2023 kom det tilbud om sluttpakke fra NRK. Dette ble den muligheten hun hadde ventet på og dermed var firmaet Line Gevelt Andersen Media en realitet.

Drammen
Line har i dag kontorplass hos Drammen Works.  Som gründer er det viktig å skape nettverk og det får hun som medlem i Drammen Works og gjennom ulike arrangementer hun deltar på. Om kort tid starter hun opp et selskap for produksjon av podkast sammen med Gateway Studios.  Gateway Studios tilbyr ulike tjenester til tv-produksjoner, som studio, lyd, musikk, scenografi til produksjoner som Maskorama, Skal vi danse, The Voice, blant annet. Gateway studios driver allerede stort på Fornebu og nå etablerer de seg med nye studio på Tangenkaia i Drammen. TV- studioene i Drammen står klare høsten 2024, og vil i tillegg til tradisjonelt TV/filmstudio også tilby virtuell produksjon, samt være attraktivt som konferanse-, event- og konsertarena.  Det legges også opp til spennende klyngesamarbeid mellom etablerte selskap og startups. Dette er en kjempespennende satsing, og noe Line virkelig har lyst til å være med på. Hun håper at Drammen kan blir et attraktivt sted flere innovative medieselskap framover.

Gründerboost
Line har deltatt på Gründerverkstedet «Verktøy til å lykkes med din virksomhet» som gikk over 3 samlinger. Her var temaene alt fra å lage en strategi som passer din bedrift, drive og tenke som en prosjektleder, til å lære å bruke markedsføring strategisk og få positiv oppmerksomhet hos media.  I tillegg har hun deltatt på ulike arrangementer i regi av Drammen Works. «Jeg kommer fra en stor bedrift hvor det meste ordnes sentralt, nå må jeg ordne alt selv og har behov for ny kunnskap og nettverk. Ved å være en del av Gründernettverket i Drammen får jeg kontakter, samarbeidspartnere, en heiagjeng og treffer andre i samme situasjon. Dette er viktig for meg som gründer», sier Line

Hvorfor gründer
Som nevnt er Line er oppstarter. «Jeg liker å se at planene jeg iverksetter fungerer» forteller hun. Som leder betyr det mye å se at mine ansatte lykkes. Videre forteller hun at hennes ansatte fikk beskjed om at «gjør du feil, får du blomst». Jeg ønsker ansatte som tør å prøve, feile og lære av dette.  «Selv har jeg nok alltid hatt søkelys på å tørre å ta litt risiko», sier Line. Når hun laget program i NRK var hun nøye på hvem lytterne var.  «Den analytiske siden min sjekket lyttertall etc og så etter om noe måtte endres underveis» forteller hun. Jeg var opptatt av å gjøre noe nytt, satse der andre ikke våget.

«Jeg er nok som person uredd og fremoverlent, og lysten til å lykkes er større enn frykten for å mislykkes. Det handler om å tørre å prøve noe nytt, lære nye ting for ikke å «stivne» i en rolle»

«Jeg liker å utfordre meg selv og det å drive egen business er jo noe helt nytt for meg. Nå må jeg selv sørge for egen inntjening, men gjerne i samarbeid med andre. Som gründer stilles det store krav til selvledelse og dette er noe som må øves på. Jeg må være åpen for å se potensiale i nye samarbeid. Jeg må ut av de vante mønstre og også gi meg selv tillatelse til å prøve og feile», forteller Line.


Mine beste tips til andre gründere:

  • Være åpen for nye ideer, nye relasjoner og nye samarbeidsprosjekter
  • Ha en forretningsplan + mål = muligheter
  • Være åpen for ny kompetanse
  • Ha «sansene på stilk»
  • Være i konstant utvikling – bygge nettverk
  • Livet blir kjedelig hvis du ikke tør å prøve noe nytt
  • Våg å satse dersom det ligger til rette for det økonomisk
  • Ikke bare snakk, du må også gjøre
  • Dersom du tenker «o shit, hva har jeg gjort»? Da kan du heller tenke «Hvor galt kan det egentlig gå»?

Mitt motto er: Kreativitet & Lekenhet

Når jeg starter opp noe nytt må jeg ha gøyale folk å «leke» med. Viktig å finne de gode lekekameratene. Jeg ønsker å samarbeide med gøyale og flinke folk !


Du kan lese mer om
Line Gevelt Andersen Media her:

https://www.linkedin.com/in/line-gevelt-andersen-7a4b3b27/

https://www.instagram.com/geveltus/

Gründerboost er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møte mange andre med ønske om egen virksomhet.

Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker.  Det er også disse kommune som finansierer tjenesten.

23.08.23
Tekst: Trine Jansen
www.trinejansen.no

Kopirett © 2024 | Gründerboost