Hvorfor være stor når man er lykkelig som liten? spør Jannicke

Jannicke startet opp Pixeldust AS i august 2019 og var så vidt i gang med egen virksomhet da hele landet ble nedstengt mars 2020. Nedstengningen medførte en del usikkerhet, mange bedrifter tok en gjennomgang i hvordan de nå skulle bruker penger. Dette medførte at hun fikk en stille periode. Hun mottok ingen støtte fra staten, men klarte å holde virksomheten i gang ved hjelp av egne midler. Dette ble en berg- og dalbane og mye selvledelse for å holde ut den vanskelige perioden.

Det ble 4-5 måneder som ble svært utfordrende for den nyetablerte bedriften. Flere ganger var tanken der om å søke seg en fast jobb. Hver gang landet hun på at det var dette hun ville, drive sin egen virksomhet, være sin egen leder og ha den friheten den innebærer. Hun har 3 barn hjemme og synes det er fint å slippe pendling. «Det å drive selvstendig virksomhet gir en bedre rytme i hverdagen, selv om det er mye jobb», forteller hun.

Sist vi møtte Jannicke for en prat var høsten 2019. Dette intervjuet publisert i mai 2020 kan du lese her. (Jannicke 2019) 


Så kom oppdragene.

Etter hvert fikk hun oppdrag, blant annet for Wallmanns Oslo som for øvrig er blitt en av hennes faste kunder.  Dette oppdraget fikk hun anledning til å promotere og derved løsnet det. I september/oktober 2020, etter å ha vært uten oppdrag i 4-5 mnd, sa hun ja til alle oppdragene hun fikk tilbud om. Dette medførte økt omsetning, og hun fikk mange nye kunder, men drev rovdrift på seg selv.  Det gikk ikke i lengden å jobbe døgnet rundt, og hun er i dag opptatt av å finne den «riktige kunden» frem for å ha «alle» som kunder. De siste 2 årene har bedriften hatt stor suksess.

 «Jeg har avsluttet noen samarbeid da våre verdier ikke møttes», forteller hun. For Jannicke er det viktig at hun og kunden har felles verdier.

Hun arbeider tett mot markedssjefene i bedriftene, bistår, støtter og gir råd som bedriften trenger. Noen ønsker bistand til kampanjer og noen for å bedre firmaets nettsider, profil med logo, design etc.


Hvorfor være stor, når man kan være lykkelig som liten ?

Jannicke har hele tiden ønsket å være en liten bedrift, med færre oppdragsgivere enn å skulle ansette folk. Imidlertid har hun knyttet til seg noen samarbeidspartnere der hun kjøper tjenester som hun selv ikke ønsker å bruke tid på.  Etter den utfordrende tiden med Korona er hun nå tilbake der hun ønsker å være. Planen var 2-5 faste kunder, der er hun i dag.

«Pixeldust er jo en sukesshistorie for meg personlig, jeg er der jeg er og jeg er trygg på at dette kan fungere i mange år», sier Jannicke.


Gründerboost har vært med og satt i gang prosessene

 Jeg har benyttet meg av veldig mange kurs, fra gründerverksted til Design Thinking. Det viktigste for meg var prosessen som ble satt i gang på det første gründerverkstedet jeg var på med Trine og Lisbeth, der vi var en stor gruppe og skulle øve på pitching. I den prosessen lærte jeg mye. I tillegg fikk jeg et nettverk av andre gründere på kjøpet. Et annet viktig verksted var økonomi og kalkyle, der jeg fant ut at jeg kunne leve av å selge min kunnskap og mine tjenester. Jeg vil også trekke frem verksted i Salg som et viktig steg i min prosess.

Gründerboost er et sted med mange gode muligheter for å få kunnskap og et nettverk med andre i liknende posisjon som deg selv.

Jeg var så heldig å få oppdrag for Gründerboost ganske fra starten, og har i 2,5 år hatt Gründerboost som kunde. I denne perioden har jeg levert det meste, fra idéer og rådgivning/sparring, til konkret produksjon av diverse design, logoer, collager, annonser, innhold i sosiale medier, nyhetsbrevutsendinger og oppdatering av nettsiden. Jeg kom opp med navn som Temakoppen og Gründerboost (som nytt navn for tjenesten, før het det Etablererveiledningen i Drammensregionen) og designet og utviklet logoer og profiler som brukes i dag. Som støtte i prosjektet, og i samarbeid med NYG og Lisbeth, var jeg med i prosessen med nye nettsider og flytting av innhold fra to nettsider til en ny.

Mine beste tips til andre gründere:

 • Ta en prat med deg selv – er det dette du vil? Blir det penger ut av dette?
 • Sett opp regnskap, fordeler og ulemper ved å drive selv
 • Hvorfor gjør du dette? Minn deg selv på drømmen din
 • Vær åpen for innspill, men stol mest på deg selv
 • Det går opp og ned, dette er en del av gründerlivet og livet generelt
 • Feire små og store bragder
 • Tørre å promotere deg selv – være synlig
 • Tørre å ta kontakt med nye kunder


Hva nå – hvordan blir veien videre? 

 • Ser for meg at dette kan jeg jobbe med resten av mitt liv.
 • Det er et spennende yrke
 • Utviklende for hjernen – lærer hele tiden noe nytt
 • Jeg kan jobbe fra hvor som helst i verden
 • Fleksibelt yrke – passer fint for meg
 • Ønsker fortsatt å være kun meg – jobbe som en slags konsulent
 • Frihet er viktig for meg
 • Kunne ha direkte kontakt med kunden uten for mange ledd
 • Ikke være avhengig av andre til å løse oppgavene


Anbefalt litteratur:

Find Your Why – Simon Sinek – en praktisk bok til hvordan finne ditt «hvorfor» og få klarhet/stå stødig i det du kjenner innerst i magen og hjerte. Mange har lest boken «Start with why», og denne boken er den mer praktiske «oppgaveboken» til denne.

Company of One: Why staying small is the next big thing for businesses – Paul Jarvis – en bok for deg som er opptatt av å bygge en stabil, fleksibel, langsiktig, trygg, liten virksomhet/arbeidsdplass som passer inn i ditt liv.

Du kan lese mer om Jannicke Bakke Olsen og Pixeldust AS her:

https://www.pixeldust.no/

https://www.linkedin.com/in/jannickebo/

https://www.facebook.com/pixeldustno

https://www.instagram.com/pixeldust.no/

Foto: Nina Holtan


Gründerboost

Gründerboost er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møte mange andre med ønske om egen virksomhet.

Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker.  Det er også disse kommune som finansierer tjenesten.

Tekst: Trine Jansen
www.trinejansen.no
29.11.22

Kopirett © 2024 | Gründerboost