Har du tenkt på at din livshistorie kan bli til en bok?

Alle har vi en historie å fortelle og enhvers opplevelser av livet er unik. Monika intervjuer og strukturerer «vanlige folks» livsfortellinger og bilder inn i en vakker bok.

Historien bak

Monika Rudi Reffhaug sin barndomsby er Haugesund, og for noen år siden ledet en Drammensgutt henne bort fra havet og over fjellet med endestasjon Øvre Eiker. Hun tok journalistutdanning i voksen alder, men har jobbet innen tv- og radio produksjon siden 1985, samt skrevet for aviser. Nå går hun på forfatterskole for å for å bli enda dyktigere på å skrive menneskers og firmas biografier og livshistorie.

Jeg er veldig interessert å høre om folks levde liv. Noe kan jeg selv identifisere meg med, men alltid har fortelleren opplevd unike eventyr. De er verdifulle å få videreformidlet.

Monika ønsker gjennom gründerbedriften «Livets Krone» å tilby folk assistanse med intervju og å strukturere livsfortellinger og bilder inn i en vakker bok. Gjennom intervjuer skriver hun ned folks livserfaringer, helt fra da de var ganske små, store og mindre store, gode og mindre gode, fordi alle erfaringer har beveget våre personlige liv, til og med forandret oss. En selv nok kan tenke at det en har vært med på ikke er interessant. Men det er det faktisk, spesielt for slekt og venner.

Utviklingen har gått rasende fort de siste 20-50 årene, og mange synes det er inspirerende å høre andre fortelle om hvordan livet var for litt siden. Etter at fjernsynet og ikke minst Internett kom, har det blitt mindre av familienes samlingsstunder med historiefortelling.

Som ung var jeg ikke opptatt av mine foreldres eller besteforeldres liv. Men nå når de er bort og jeg selv blitt en voksen, angrer jeg på at jeg ikke brydde meg mer. Dermed sitter jeg altså nå kildetom tilbake med dette spørsmålet: – Hvem var egentlig Ola og Synnøve som ble mine foreldre?

«Livets krone» er til for å få hjelpe folk med å få skrevet ned historiene og gitt de ut i et lite opplag av bøker for å ta vare på dem for ettertiden og kommende generasjoner.

Tips til andre gründere:

«Jeg var så heldig å få plass på kurs hos Etablererveiledningen i Drammen sist høst. Det har vært noen fabelaktige måneder med ulike tema. Det har gitt meg et skikkelig boost til å starte firmaet «Livets Krone – Din livshistorie». Oppfølging av veileder og andre kursdeltagere som har heiet på meg og også provosert meg positivt ut av komfortsonen.

Lisbeth Torkildsen er som ei (høne)mor, stående i entreen med en meters avstand og har vidåpne velkommen armer. Hun gir deg umiddelbart en følelse av at hvem jeg er, og hva jeg har er viktig. Uansett virksomhet. Selv da det ble lock-down slapp ikke Etablererveiledningen taket, men videreutviklet nye gruppekonsept digitalt.

Det har vært et stor privilegium å få møtte utallige gründere. Kvinner og menn i alle aldre som tør å sette sine ideer ut i livet. De har kastet seg inn i drømmen og investert hele seg og sitt hus. På hvert kurs har jeg sugd til meg energien over hva den enkelte har får til».

Jeg oppmuntrer enhver som har et ønske, en drøm om å virkelig gå for det. – Det er bedre å angre på en en har gjort, enn å angre på den en ikke gjorde. Derfor har jeg selv tatt utfordringen om å tørre å tilby meg som skribent av din og dine’s livshistorie gjennom å starte Livets Krone.

Interesserte kan nå Monika på monika@livetskrone.no.

Kopirett © 2021 | Gründerboost