Møt Drammens egen sangstjerne

Cecilie Schilling har alltid vært opptatt av sang og formidling. Hun hadde oppdrag allerede fra 12 års alder.

Gjennom mange år har hun hatt sang som levebrød, hun har aldri hatt et management, men fått oppdrag via sitt store nettverk. Hun har vært innom mange ulike sjangre, både opera, jazz og barneteater. Hele tiden har hennes ønske om å formidle ligget som en grunnmur i alt hun gjør.

Utdannet ved Norges Musikkhøgskole, cand.mag. utøvende sang, 1994-1999 Högskolan för teater, opera och musikal vid Göteborgs Universitet, 1999-­2002 Videreutdannelse i musikk for førskolelærere v. Barratt Dues Musikkinstitutt, Drama 1 for grunnskolen, Høgskolen i Telemark, 2005-­2006, Praktisk Pedagogisk Utdannelse i musikk. Selvlært buktaler med inspirasjon fra YouTube, og dukkespiller i Kattas Figurteater med Anne Helgesen som instruktør.

Cecilie har et ønske om å skrive egne tekster, og som inspirasjon har hun hørt mye på bl.annet.a Kari Bremnes, som er et av hennes forbilder.

Cyste på stemmebåndet

En cyste på stemmebåndet tidligere i vinter som medførte en tids sykmelding gjorde at hun fikk god tid til å tenke på veien videre. Var tiden inne for å ta tak i nye utfordringer? Dette spørsmålet stilte hun seg selv og det hele endte med at hun meldte seg på et selvutviklingskurs hos Elin Aamodt. Gjennom kurset ble hun styrket i troen på at hun ville videreutvikle seg som kunstner, sanger og dukkespiller. For i tillegg til sangoppdrag tar Cecilie også oppdrag hvor hun bruker dukker som «medspillere». Hennes erfaring er at dukkene ofte er en «icebreaker». Hun ser at dette kan være en nisje i markedet, rettet mot både privatpersoner i alle aldre og bedrifter.

Veien videre blir spennende for Cecilie. Hun har noen tanker om at programleder på tv kunne vært spennende. Kanskje ha sitt eget barneprogram, lage dokumentarer? Da det ikke er så stor konkurranse innen dette fagområdet hvor man bruker dukker i seriøse dukketeatre, burde det være gode muligheter. Hun ønsker å sette fokus på hvordan vi som mennesker kan blir bedre på å ta ansvar for oss selv, at vi gjennom bevisste handlinger kan blir vår egen «beste venn».

Gründerboost

Cecilie har deltatt på bl.annet 4 gründerverkstesamlinger på nett. Mellom samlingene måtte de jobbe med temaet.  Det å være sammen med andre gründere og høre deres reise var utrolig inspirerende. Kurset var også viktig med tanke på å knytte kontakter og bygge nettverk. Hun har også deltatt i kurs i økonomi. «Jeg er jo kunstner og ikke så god på budsjetter og papirarbeid», sier hun. Nettopp derfor var det så viktig for henne å bli med på kurset.  Cecilie har også bidratt i ulike avisartikler og skal ha musikalske innslag på Innsikt-2023 Byutviklingskonferansen i Drammen i midten av juni.

Når hun snakker om Gründerboost så fremhever hun Lisbeth Torkildsen. «Du merker at Lisbeth er interessert i å hjelpe gründere til å få det til»

Det å være en del av nettverket til Gründerboost gir meg påfyll som gründer, jeg får innspill fra andre gründere, kommer i kontakt med folk som deler av sine erfaringer, både gode og dårlige


Hvorfor gründer

Jeg liker å være min egen sjef. Har forsøkt 8-16 jobb, ikke helt meg. Liker å planlegge hverdagen ved til tider jobbe intenst og senere ha rolige perioder. Liker godt dynamikken og friheten, dette passer meg som person. Liker å lage min egen arbeidsdag. Ha mulighet til å velge hvilke oppdrag jeg sier ja til.


Mine beste tips til andre gründere:

  • Har du en forretningside – kjenn på magefølelsen
  • Sjekk ut hva du trenger av informasjon for å komme i gang
  • Bruk Gründerboost – få mye informasjon der
  • Oppsøke de som allerede er i gang med samme type virksomhet, spør om råd
  • Vær nysgjerrig
  • Be om hjelp
  • Prøve – teste ut – evt ny retning – lærer alltid noe underveis
  • Ha «is» i magen – å bygge bedrift tar tid
  • Bygg nettverk – relasjonsbygging (Gründerboost)

Du kan lese mer om Cecilie Schilling her:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100063531131382

   

Gründerboost er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møte mange andre med ønske om egen virksomhet.

Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker.  Det er også disse kommune som finansierer tjenesten.

28.05.23
Tekst: Trine Jansen
www.trinejansen.no

Kopirett © 2024 | Gründerboost