Gründere som spiller på flere strenger 

Intervju med Tor Erik Fredheim og Vegard Børsum i Onstage AS

GRÜNDERE SOM SPELLER PÅ FLERE STRENGER.

Det var ungdomstid, det var kameratskap og en genuin interesse for musikk og det var band. Slik er starten på denne historien. Så gikk tiden, de ble yrkesaktive, den ene arbeidet som snekker og den andre som lærer, men musikkinteressen var fortsatt sterk. I dag er gutta medlemmer i to band:

Fortunate Sons – the Creedence Experience som er et av Norges mest aktive tributeband, bestående av fullblods underholdere. https://www.creedencenorge.no/

The Boys named Sue som hyller Johnny Cash med låter fra hele den 46 år lange karrièren til en av musikkens hhv mest betydningfulle musikere. https://www.johnnycashnorge.no/about1-c40j

Veien til Onestage

Årene med musikk og konserter gikk og etter hvert kom ideen frem, at de selv ønsket å produsere egne show/konserter.  Dvs alt fra booking av jobber, kulturhus, herunder Drammen Teater, markedsføring, billettsalg og scene show. Tor Erik Fredheim og Vegard Børsum har siden 2016 arbeidet med både egne show og tilrettelegging for andre band/artister. Underveis i prosessen reduserte de begge arbeidstiden som henholdsvis snekker og lærer, frem til de i 2023 etablerte firmaet Onstage AS. Da pandemien slo inn over Norge i mars 2020 hadde de allerede lansert nye prosjekter. Gode tall fra tidligere år kvalifiserte til tiltakspakke som igjen gjorde at de kom igjennom pandemien. De valgte aldri å avlyse arrangementer, men å utsette.

«Økonomi er viktig, hvor tjener vi penger?»

Nå har vi tallene fra første regnskapsår som AS. Dette gir oss en god oversikt over økonomien og hvor vi skal justere i tiden fremover» sier Tor Erik. De er begge enige om at de fortsatt er i læring når det gjelder å drive et AS, det er mange «hatter» som skal på, og mye å sette seg inn i. «Vi vil jo helst stå på scenen og spelle» sier Vegard. Kundegruppen har de klart definert, det er voksne som ønsker en helaften på byen med konsert og kanskje en god middag etterpå.


Gründerboost:
 Som de begge sier er det mye å sette seg inn i når de driver et AS og selv står for alt som handler om å arrangere konserter. De har begge deltatt på ulike kurs i regi av Gründerboost,  blant annet nettmøter med selvledelse og motivasjon som tema. I tillegg har de deltatt på kurset «AI i markedsføring» De opplever det som svært nyttig å delta på ulike aktiviteter i regi av Gründerboost. «Vi kan fort bli isolert på hjemmekontoret, derfor er fint å ha mulighet til å treffe andre i samme situasjon» forteller de. Vi lærer mye nytt samtidig som vi får bekreftelser på at vi gjør mye riktig allerede. Ved å være en del av Gründerboost får vi også tilgang til et stort nettverk av andre gründere.


Hvorfor gründer: Vi ønsker å være «annerledesbandet» forteller de. «Og husk YOLO»» sier Vegard med et smil om munnen.  You only live once . Vi har stor passion for musikk og det vi driver med. Vi er tro mot våre kjerneverdier. Vi spiller den musikken vi liker og ser at vi kan forme våre show bedre når vi har full kontroll i alle ledd. Vi får et større eierskap til prosjektet når vi selv «syr» det hele sammen. Vi har gått skritt for skritt og har hele veien hatt fokus på at det er dette vi vil. Da vi til slutt valgte å si opp jobbene våre hadde vi den nødvendige tryggheten i bunn, tallene var gode og vi hadde tro på prosjektet vårt. Nå når vi driver vårt eget AS har vi en arbeidsfordeling som bringer frem det beste i oss begge. Vi bygger hverandre opp og lærer hele tiden noe nytt.


Våre beste tips til andre gründere: Ta et skritt ad gangen og bygg sten for sten. Hvis du allerede er ansatt i en bedrift, gå gradvis ned i stilling (dersom det er mulig) slik at du har en økonomisk trygghet i starten. Få kontroll på økonomien og stol på tallene. Lag en markedsføringsplan, test ut, juster og test igjen. Ha en langsiktig strategi og ha alltid fokus på målet. Du må ha passion for prosjektet ditt og være villig til å investere mye tid før det kan komme inn penger. «For oss er det musikken og prosjektet vi «brenner» for» avslutter Tor Erik og Vegard.

Du kan lese mer om Onstage AS her: http://onstagenorge.no./


Gr
ünderboost er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møter mange andre med ønske om egen virksomhet.

Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker.  Det er også disse kommune og Buskerud fylkeskommune som finansierer tjenesten.

23.04.24

Tekst: Trine Jansen

www.trinejansen.no

Kopirett © 2024 | Gründerboost