En stil handler ikke bare om klærne du har på deg.

Det handler om personen du blir når du bruker de.

«Klær skaper folk», sies det. Det er i hvert fall sikkert at klær er med på å gi et inntrykk.

Den som kan mye om dette er stylisten Else Halvorsen som driver firmaet Trendstylisten. «Min visjon er å bygge selvtillit hos kunden», sier Else. Hun har alltid vært fascinert av mote. Allerede i 2011 startet hun opp på Facebook med å legge ut poster for å inspirere andre. Hun åpnet senere en skjønnhetssalong og ønsket etter hvert å knytte mote opp til denne. Etter gjennomført studie på School of Fashion Industry drev hun salongen på deltid hvor hun bl.annet tilbød shoppinghjelp til kundene. Dette var starten på reisen, men så slo Koronabølgen inn over Norge og salongen ble lagt ned. Drømmen om å drive noe eget lå alltid der og etter hvert som landet åpnet opp igjen tok hun motet til seg og satset for fullt. Else sier «Jeg vil ikke angre på det jeg ikke gjorde når jeg er gammel, så det var nå eller aldri». Med hjelp fra NAV som gir dagpenger under etablering ble firmaet «Trendstylisten» en realitet på fulltid. Kravet fra NAV var derimot at firmaet må starte noe helt nytt, og Else startet med online styling. Dette medførte at alt måtte lages på nytt, nye web sider, nye tjenester og onlinekurs, dvs. mye tid og penger på administrative oppgaver.

Kundegruppen på privatsiden er kvinner 35 – 55 år og her har hun opparbeidet seg et godt kundegrunnlag. I dag tilbyr hun alt fra stilanalyse til personal shopper. En ny tjeneste hun tilbyr nå er gratis webinar hvor fokuset er garderoben, «for det er jo her alt starter» bekrefter stylisten.

Else har også Sverige som målgruppe og har fått mange følgere i vårt naboland.

«Det er fordelen med å jobbe online», sier Else.


Utvider konseptet

Fra høsten 2023 vil hun jobbe aktivt ut mot bedrifter. En god profil og et godt design er avgjørende for å bygge en merkevare med korrekt inntrykk. Godt design er det beste utgangspunktet for god kommunikasjon og bedriftens kleskoder er vel så viktig her. Her ser Else et marked og ønsker først primært et samarbeid med blant annet reklamebyråer og webdesignere som allerede har en kundeportefølje. «Nå blir den største utfordringen å finne ut hvordan jeg skal selge konseptet mitt inn og skape tillit i dette markedet til meg og min bedrift», sier hun.

Gründerboost: Else har vært deltaker på samtlige kurs som Gründerboost har hatt tilbud om. Noen kurs har hun også tatt flere ganger. «Det er så mye som man skal lære som gründer, alt fra salg, regnskap, markedsføring, pitching etc, så jeg har trengt å få med meg kurs i flere omganger». Mitt første møte med Gründerboost var også mitt første steg mot drømmen min. Jeg har lært utrolig mye, og jeg har fått et nettverk bestående av andre gründere hvor vi deler tips og råd. Det at jeg er der hvor jeg er i dag i min prosess er mye takket være Gründerboost. Salgskurset er nok det jeg har lært mest av, der lærte jeg hvordan jeg skulle få tro på meg selv og mitt produkt.  Nå er jeg komfortabel med å vise meg frem i sosiale medier og media, noe som er helt nødvendig da jeg driver firmaet mitt alene og må selv stå for markedsføringen. Det er jo min bedrift og jeg er bedriften min. Jeg vil absolutt anbefale Gründerboost til alle som skal starte egen bedrift, der får du god hjelp og en fantastisk service.

Hvorfor gründer: Som minstemann i en søskenflokk på 5 har jeg nok et behov for å «ta plass og vise meg frem» Familie og venner var noe skeptiske til at jeg skulle starte eget firma på fulltid, men det er dette jeg vil. Jeg trenger å bevise for meg selv og andre at jeg kan få til det jeg vil. Jeg vil ut og frem og heldigvis er barna på 11 og 14 år mine største fans. Med en god dose tålmodighet kommer jeg til å få det til, men det tar tid å bygge en bedrift.


Mine beste tips til andre gründere:

 • Ha passion for det du driver med
 • Ha tro på eget produkt/tjenester
 • Vær tålmodig – hard jobbing over tid gir resultater
 • Styrk deg selv mentalt, det er ikke bare solskinnsdager
 • Prøv ut mange ulike ideer, men ha hele tiden fokus på målet.
 • Fungerer det ikke, prøv nye metoder, det er flere veier mot mål.
 • Ha tro på deg selv – alt blir verdt det når du lykkes
 • Se for deg «gull døra» – visualiser målet ditt
 • Ha selvdisiplin
 • Ha fokus på hvem du omgir deg med. Vi preges av miljøet vi er en del av, finn et godt nettverk som heier på deg, ikke som drar deg ned.
 • Jo mer du utvikler deg og søker i nettverket ditt, jo mer tiltrekker du deg folk som vil det samme som deg.


Du kan lese mer om Trendstylisten her:

www.trendstylisten.no

www.facebook.com/trendstylisten

www.instagram.com/trendstylisten

www.linkedin.com/in/else-halvorsen

Gründerboost er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møte mange andre med ønske om egen virksomhet.

Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker.  Det er også disse kommune som finansierer tjenesten.

04.07.23

Tekst: Trine Jansen

www.trinejansen.no

Kopirett © 2024 | Gründerboost