TRYGGERE SYKKELRITT

Markus Lærum – Safe Cycling AS

Når det arrangeres sykkelritt er mye som kan skje. I «kampens hete» er det lett å kjøre feil, ikke se hindringer i veien etc.

Dette er med på å øke risikoen for ulykker. Markus Lærum som selv var en aktiv syklist så et behov innen sporten. Et behov for å gjøre sykkelritt tryggere for utøvere og i 2016 så firmaet «Safe Cyciling AS» dagens lys. Med god hjelp fra mentor samt investeringskapital fra bl.annet Innovasjon Norge klarte firmaet i løpet av 2017 å produsere 3 prototyper av sikkerhetsskiltet. De fikk mulighet til å teste skiltene og systemet under Artic Race of Norway i 2017.

Basert på den erfaringen videreutviklet de produktet Safey Sign. I 2018 var de til stede på sitt første løp utenfor Norge, med Deutchland Tour hvor de fikk mange fantastiske tilbakemeldinger fra rytterne. Dette førte til flere nye løp i 2019, inkludert løp som bl.annet Tour de France. Firmaet hadde nå utvidet mengden av sikkerhetsskilt til totalt 20 skilt.

Så kom Covid og hele 2020/21 sesongen ble påvirket av dette, selv om de fleste løp ble gjennomført som normalt. De fleste løpene var i Belgia, Italia og Frankrike og for firmaet ble det store kostnader mht blant annet Corona-tester og opphold på karantenehotell. I og med at firmaet var nystartet var det ikke muligheter for å søke coronastøtte. Til tross for alle utfordringer som han har møtt på veien gir ikke Markus opp. Han vil få det til, han skal få dette til å bli lønnsomt både for bedriften og investorer.

Målet fremover er å doble kapasiteten, ufordringen er arbeidsskapasitet og tilgang på arbeidskraft. I dag har han med seg folk på reiser, og søker freelancere på oppdragene, men det er Markus selv som står for alt det administrative i bedriften. Dvs han er markedssjef, regnskapssjef, reisearrangør, tilrettelegger på ritt etc – i dag jobber han både med drift og strategi.  «Jeg trodde jeg visste alt da jeg startet bedrift», sier Markus. Det jeg har lært, har jeg lært «the hard way». Ting blir sjelden som planlagt.  Det blir ofte lange dager og mange reisedøgn, et typisk gründerliv.

Safe Cycling AS er eneste aktør på markedet og tilbyr i dag all inclusive pakker som inneholder alt fra sikkerhetsskilt til logistikk mht transport, planlegging og overnatting. Målet er å tilby tjenester som vil hjelpe løpsarrangører med å forbedre kvaliteten og gjøre løpet tryggere for rytterne. Han ser også et stort vekstpotensial og nye markeder i tiden fremover.  Ikke bare innen sykkelsporten, men også på andre arenaer. Som eksempel store konserter hvor publikum trenger å loses til parkering, billettkjøp etc. Ved å gå inn i nye markeder vil firmaet få flere ben å stå på.

Grunderboost:

Markus har deltatt på fysiske kurs i bl.annet sosiale medier og mva/skatt og dette har han hatt stort utbytte av. Da han oppholder seg mye i utlandet på reisefot er temakoppen, som er et digitalt tilbud fra Gründerboost, et godt alternativ for han. Her vil han også kunne stille spørsmål som omhandler sin bedrift direkte og få svar fra ekspert.

Hvorfor gründer:

Markus har alltid hatt en skapertrang i seg. I 13-14 års alderen laget han skatepark på gårdsplassen hvor andre betalte for å skate. Han har vært trener og arrangert egne sykkelritt. Han har hatt mange småjobber underveis, blant annet reiste han i 2 år rundt med Tour of Norway for kids.  Som person er han utholdende og det er en god og viktig egenskap som gründer. Det tar tid å bygge en bedrift.

Mine beste tips til andre gründere:

  • Finn en mentor som har lykkes
  • Lytt til det mentoren har å si
  • Ha kontroll på økonomi – likviditet
  • Lær deg regnskap – forstå økonomien i selskapet
  • Regn aldri med at ting blir som forventet

Du kan lese mer om Markus og Safe Cycling AS her:

www.safecyclingrace.com

https://www.instagram.com/safecyclingrace/

https://www.facebook.com/SafeCyclingRace/

https://www.linkedin.com/in/markus-l%C3%A6rum-aa7739149/Gründerboost er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møte mange andre med ønske om egen virksomhet. Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker. Det er også disse kommune som finansierer tjenesten.

2022

Tekst: Trine Jansen
www.trinejansen.no

Kopirett © 2023 | Gründerboost