Boken som får virkeligheten til å fange lesere 

Bokslipp: Et liv å leve – Ingen er som alle andre

Boksignering  Norli Gulskogen, lørdag 10. desember kl 14.00 til 15.30


«Dette er en bok med en «krigersk kraft». En bok om menneskelige verdier, som appellerer til oss alle om å aldri gi opp. At selv «den lille mann i gaten» kan gjøre viktige endringer om man tør å reise seg mot autoritære personer», lyder omtalen fra en av leserne. En omtale som sier det meste om boken som er utgitt av Kolofon forlag.  

Jeg møter Aase Marie Dahle på en cafe i Drammen en høstdag i november. Mye har skjedd siden vi sist møttes. Forrige gang vi intervjuet Aase Marie var i april 2019. (https://grunderboost.no/vil-hjelpe-vanskeligstilt-ungdom/).

Den gangen var hun i startgropa med et prosjekt innen kriminalforebyggende tiltak. Et område hun ønsker å sette fokus på. Her skulle hun bruke sin kompetanse som fotograf og sin erfaring fra 15 års erfaring i kriminalomsorgen, til å hjelpe ungdom i Drammen som hadde havnet på skråplanet.
Ideen fikk hun da hun jobbet som ekstrabetjent i Drammen fengsel, et fengsel hun beskriver som en fin arbeidsplass. Et veldrevet fengsel som blant annet er gode på dynamisk sikkerhet, som er en av hennes fanesaker.
Prosjektet var godt forberedt etter flere måneders planlegging.

Så kom 12. mars og hele Norge stengte ned. Prosjekt ble lagt i en skuff, men Aase Marie hadde nye ideer på «lager».
«Pennen har vært en uerstattelig venn fra jeg lærte å skrive», sier Aase Marie i sin første bok, biografen Et liv å leve som ble utgitt i slutten av september 2022.
Gjennom mange år har Aase Marie skrevet dagbøker. Disse ble hentet frem og børstet støv av. Ingen er som alle andre er første bok av en serie av til sammen fire utgivelser.

Som indieforfatter beveget Aase seg ut i en verden som var ny og ukjent. En indieforfatter er en selvpubliserende forfatter. En må selv betale for utgifter til ulike tjenester som språkvask, korrektur og boktrykking. Kolofon forlag tilbyr ulike «bokpakker», men mye av jobben må en ta hånd om selv, et arbeid som de store etablerte forlagene tar hånd om for sine forfattere. «Her har jeg hatt en bratt læringskurve», sier Aase Marie.

Det har vært mange utfordringer underveis, men resultatet ligger nå ute for salg i flere av landets bokhandlere.
I uke 49 reiser Aase Marie til Bergen for sin første boksignering. «Jeg både gruer og gleder meg», forteller hun. Det er jo i Bergen hun er født og deler av bokens innhold er fra byen og det er lett å forstå at hun gru/gleder seg.
Hittil har boken kun fått gode tilbakemeldinger. «Det jeg har lykkes med, er at jeg er fra allmuen og skriver for allmuen», smiler den ferske forfatteren før hun fortsetter: «Leserne kjenner seg igjen ulike hendelser. Jeg får stadig høre at boken er spennende. At leserne ikke klarer å legge den fra seg. For meg betyr de gode tilbakemeldingene at jeg har lykkes. Ikke minst når jeg får høre at mennesker som ikke har lest en bok forut, leste min. Som den litteraturelskeren jeg er, blir jeg beveget når jeg hører dette. Å få nye lesere inn i bokmarkedet, det er stort!»

Leserne kjenner seg igjen ulike hendelser. Jeg får stadig høre at boken er spennende. At leserne ikke klarer å legge den fra seg.

Som selvpubliserende forfatter må man evne å bytte mellom ulike «hatter». Det holder ikke bare å skrive bøkene. Det er bare halve jobben. For bøker trenger lesere. Og lesere trenger å få vite hvilke bøker som er i bokmarkedet. Da må man kunne noe om salg og markedsføring.
Dahle forteller at Drammen er meget god på å bistå gründere, og berømmer Gründerboost. «Jeg har deltatt på mange nyttige og lærerike kurs som pitching, regnskap, markedsføring og strategi i sosiale medier», sier hun og tar en ny slurk av latte-koppen. «Spesielt vil jeg rose prosjektleder for Gründerboost i Drammen, Lisbeth Torkildsen, for den gode jobben hun gjør for gründere. For meg har dette tilbudet betydd mye. Jeg har knyttet verdifulle kontakter, og har møtt mange flotte mennesker i Grunderboost’s regi. At disse kursene også er gratis, slik at alle kan delta, det er fantastisk!», avslutter hun.


Mine beste tips til andre gründere:

  • Tørre å tenke nytt – utenfor «boksen»
  • Ingenting er umulig
  • Har du tatt et valg, tro på deg selv
  • Nye dører åpner seg om du går langt nok
  • Være handlekraftig og ha evnen til å gjennomføre
  • Roma ble ikke bygget på en dag. Vær tålmodig.

«Den som tråkker i andres fotspor, kommer aldri først»

Veien videre blir boksignering i Bergen
og første boksignering i Drammen blir på
Norli Gulskogen, lørdag 10. desember kl 14.00 til 15.30

Vi ønsker Aase Marie lykke til med boksignering, og gleder oss allerede til å lese neste bok som blir utgitt i begynnelsen nyåret 2023.

Boken kan bestilles direkte fra forlaget: Kolofon Bokhandel

Du kan lese mer om Aase Marie Dahle her: Facebook@Libelle.bok

https://www.instagram.com/libelle_book_and_photography/

Hjemmeside: www.libelle-book-and-photo.com

 

Gründerboost er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møte mange andre med ønske om egen virksomhet.

Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker.  Det er også disse kommune som finansierer tjenesten.

08.11.22

Tekst: Trine Jansen

www.trinejansen.no

Kopirett © 2023 | Gründerboost