Snart 6 år med masse dufter og hyggelige bekjentskaper

Fra soya- til rapsvoks

«Vi i Lierdalen Lysstøperi ønsker å bidra til en grønnere hverdag i et ledd mange ikke tenker over som miljøskadelig. Derfor støper vi alle våre lys i bærekraftig rapsvoks. I november 2019 tok vi beslutningen om å gå over fra soyavoks til rapsvoks som base for våre lys. Vi har med dette fjernet oss fra soyavoksen og dette har med vårt klare miljøfokus å gjøre.»

Sist vi møtte Vidar for en prat var i mars 2019. (Les intervjuet her.)  Da var han helt i startgropa med sin produksjon av miljøvennlige duftlys. Siden den gang har firmaet vokst og har pr i dag 26 forhandlere fra Brønnøysund i nord til Arendal i sør. I tillegg forhandlere på Østlandet.

Firmaet har det siste året merket en økning i salg av varer som lysglass, rapsvoks og ulike duftoljer.

I tillegg til produksjon av duftlys har Vidar den siste tiden holdt kurs i lysstøping for blant annet «Muligheten» som er et arbeidsrettet aktivitetstiltak i regi av Ullensvang kommune. Han har også fått henvendelse fra «Preg» som er en arbeidsinkluderingsbedrift i Skien. «Det å holde disse kursene er en ny og morsom erfaring», forteller Vidar.

Gjennom junior støperiet tilbyr han barn (og voksne) kreative opplevelser hvor de kan komme og støpe egne lys. Her kan de selv velge glass, duft og voksfarge. Blande det hele sammen og støpe selv. Han bistår også med andre typer arrangementer, som f.eks tilbud om å ha deler av barnebursdagen på Lysstøperiet.

Hver torsdag har han lagersalg fra kl 15-19. Da kan kundene besøke et eget showroom og handle direkte fra lageret. Dette har vært etterspurt lenge. Et populært tiltak, forteller Vidar.

Som nevnt ovenfor er det mange ulike prosjekter Vidar er engasjert i for tiden. «Utfordringen er at jeg er kun en person, forteller han» Det blir litt liten tid til bl.annet oppfølging av alle forhandlerne jeg har. Han er nå åpen for å finne en samarbeidspartner for å få tid til alle prosjektene. «Er det noen der ute som er aktuelle, ta kontakt med meg», sier han med et smil om munnen.

Vidar har vært på mange ulike kurs i regi av Gründerboost. Han har god erfaring med både salgskurs, kurs i Pitch og fotokurset med Anngunn Flatebø Dårflot. En ting jeg husker godt fra salgskurset er de 3 K: Kort, konsis og klar, sier han og ler. Dette er viktig når jeg skal presentere firmaet mitt.


Mine beste tips til andre gründere:

– Du må brenne for ideen din
– Holde fokus og ha struktur
– Ta imot råd, sile disse og sortere ut
– Følge din egen vei
– Være en god lytter
– Teste ut nye produkter
– Følge opp kundene – sikre mersalg


Hva nå – hvordan blir veien videre?

Nye produkter er på planleggingsstadiet:

– Duft for bil (dette er allerede lansert og har 2 duftvarianter)
– Smeltekrukker (Smeltekrukker har rapsvoks-telys i underkant og disse smelter små figurer som ligger i toppen av krukka. Disse kommer i ulike farger og dufter og sprer duftene rundt i rommet)
– «Gjør det selv» pakker for salg i butikk Dette kommer i først kvartal 2023, og er et sett med diverse glass, voks, duftoljer, veiker og en brukermanual som viser hvordan du kan hygge deg med å støpe dine egne lys hjemme.

Det nye er også norskprodusert rapsvoks til lysstøping. «Jeg har omsider funnet frem til en «oppskrift» som har som resultat at jeg fra nyttår vil produsere egen rapsvoks her og dette skal benyttes til egen produksjon og til for eksempel salg til «gjør det selv kunden»

Du kan lese mer om Vidar Brastad og Lierdalen Lysstøperi her: http://www.lierdalenlys.no

Gründerboost er en gratis tjeneste til deg som har et ønske om, eller er i startfasen med, å etablere egen bedrift. Hos oss får du en til en veiledning, kunnskapstilførsel og møte mange andre med ønske om egen virksomhet.
Tilbudet er til deg som bor eller ønsker å starte virksomhet i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker. Det er også disse kommune som finansierer tjenesten.

10.11.22
Tekst: Trine Jansen
www.trinejansen.no

Kopirett © 2024 | Gründerboost